Sands China merekodkan kerugian AS3 juta pada Q3 akibat Covid-19
togel

Sands China merekodkan kerugian AS$423 juta pada Q3 akibat Covid-19

ands China dilanda kerugian bersih sebanyak AS$423 juta dalam tempoh tiga bulan hingga 30 September, kurang daripada kerugian AS$562 juta yang dilaporkan dalam tempoh yang sama tahun lalu tetapi jauh lebih besar daripada kerugian AS$166 juta pada suku kedua.

Hasilnya banyak dipengaruhi oleh wabak Covid -19 yang tajam pada awal Ogos dan akhir September, yang membawa kepada sekatan perjalanan rentas sempadan yang berat.

Sekatan, termasuk kuarantin mandatori 14 hari untuk semua ketibaan yang data macau memasuki Zhuhai dari Macau, hanya dilonggarkan minggu ini .

Keputusan suku ketiga Sands China termasuk pendapatan bersih sebanyak Result SGP AS$611 juta, peningkatan pada AS$167 juta berbanding tempoh yang sama tahun lalu tetapi jauh kurang daripada AS$849 juta pada suku Jun 2021.

Walau bagaimanapun, Sands China berjaya EBITDA Pelarasan positif sebanyak AS$32 juta, diketuai oleh The Venetian Macao, yang mencatatkan EBITDA Terlaras sebanyak AS$40 juta, dan The Plaza Macao dan Four Seasons Macao pada AS$42 juta.

Parisian Macao mencatatkan AS$5 juta dalam EBITDA Terlaras walaupun Result SGP pembukaan terbaru kumpulan itu, The Londoner Macao, mencatatkan kerugian EBITDA Terlaras sebanyak AS$33 juta. Sands Macao mencatatkan kerugian AS$21 juta.

“Walaupun sekatan berkaitan pandemik yang semakin meningkat memberi kesan Result Sidney kepada keputusan kewangan kami pada suku ini, kami dapat menjana EBITDA positif dalam setiap pasaran kami,” kata Robert Goldstein, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Sands China dan induknya, Las Vegas Sands.

“Kami tetap yakin dengan pemulihan akhirnya dalam perbelanjaan perjalanan dan pelancongan di seluruh pasaran kami. Permintaan untuk tawaran kami daripada Result Sidney pelanggan yang telah dapat melawat kekal kukuh, tetapi sekatan perjalanan berkaitan wabak di Macau terus mengehadkan lawatan dan menghalang prestasi kewangan semasa kami.”