Codere Kekal Salah satu daripada 100 Syarikat Paling Berharga Terbaik di Sepanyol
togel

Codere Kekal Salah satu daripada 100 Syarikat Paling Berharga Terbaik di Sepanyol

Nueva Codere menduduki tempat ke-61 antara 100 jenama paling berharga dan kukuh dalam ranking “ Brand Finance Spain 2022 ”. Ini adalah peningkatan berbanding kedudukannya tahun lepas, yang satu langkah lebih rendah.

Codere Baharu mempamerkan prestasi kukuh dalam perniagaannya pada suku Data SDY pertama 2022. Ia melaporkan pendapatan sebanyak €293.7 juta (AS$313.93 juta), walaupun akhirnya mengalami kerugian bersih bagi tempoh tersebut.

Lantunan Pantas Mengikuti Rejig
Jumlah nilai 100 jenama paling penting di Sepanyol ialah €109 bilion (AS$116.5 bilion), menurut Direktori Jenama . Ini adalah 5% lebih daripada yang mereka tambah pada tahun 2021. Walau bagaimanapun, berbanding dengan nilai sebelum COVID-19, 100 jenama paling berharga di Sepanyol kehilangan 8% disebabkan wabak itu.

Angka-angka ini menyumbang kepada aliran menaik berbanding suku sebelumnya. Sebaliknya, ia mewakili pemulihan sebanyak 92% berbanding tempoh yang sama tahun sebelumnya. Mereka juga menunjukkan peningkatan sebanyak 83% daripada perolehan kumpulan sebelum wabak itu.

Kedudukan ini merupakan termometer yang hebat untuk mengukur kemajuan syarikat berhubung dengan jenama, terutamanya didorong oleh tawaran omnichannel kami, inovasi dalam produk dan perkhidmatan, tajaan sukan kami dan komitmen kami terhadap permainan yang bertanggungjawab,” kata Codere Online CMO Alberto Telías.

Pada asasnya, pertumbuhan didorong oleh tiga faktor, menurut syarikat itu. Penarikan sekatan COVID-19 telah membantu dengan ketara, begitu juga dengan pelaksanaan pelan pemulihan baharu. Selain itu, peningkatan prestasi operasi perniagaan secara langsung, terutamanya di Argentina, Mexico dan Sepanyol, terbukti penting.

Dalam kenyataan akhbar rasmi, New Codere mengekalkan bahawa ia sentiasa Result Sidney berusaha untuk menambah baik tawaran hiburannya dengan meningkatkan aktiviti dalam talian dan runcit. Ini membuka pintu kepada pilihan digital yang diperluas di mana ia mempunyai kehadiran runcit. Seterusnya, Codere Baharu boleh membangunkan “Hiburan omnichannel terbaik untuk pelanggan.”

Codere juga menegaskan bahawa ia berusaha untuk “meningkatkan daya saing mereka, mengembangkan portfolio mereka dan menjangkau pelanggan baharu.” Ia mencapai ini berkat pakatannya dengan pasukan bola sepak utama di pasaran tempat ia beroperasi. Selain itu, ia mendakwa pengoptimuman platformnya dan pembangunan semua penyelesaiannya untuk memenuhi pasaran tempatan yang dilayaninya memberikan pulangan yang lebih besar.

Penstrukturan Semula Codere
Selepas menangguhkan tarikh penyiapan penyusunan semulanya beberapa kali, pada November lalu Codere telah menyelesaikan proses penstrukturan semula Result HK kewangan. Ia pada mulanya memulakan proses pada April 2021 selepas mencapai persetujuan dengan pemiutangnya.

Melalui perjanjian itu, pemiutang tersebut menyuntik €225 juta (AS$240.5 juta) ke dalam kumpulan dan memanfaatkan lebih daripada €350 juta (AS$374.15 juta) hutang. Ini berlaku pada masa yang sama Codere dan pemiutangnya bersetuju untuk melanjutkan tempoh matang hutang kepada September 2026 dan November 2027.

Penstrukturan semula Kumpulan Codere melibatkan penyusunan semula korporat melalui penciptaan empat entiti di Luxembourg. Ini ialah Codere New Topco, Codere New Midco, Codere New Holdco dan Codere Luxembourg 3. Sejak itu, struktur ini telah didaftarkan di bawah nama “Nueva Codere,” manakala syarikat Codere dalam pembubaran telah diserahkan sebagai “Antigua Codere” (Old Codere ).